Ga terug

Gehaktballetjes met een twist

Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 koffielepels Vadouvan kruiden
  • 250 ml kippenbouillon
  • een scheutje whiskey
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels Luikse siroop
  • bakboter
  • peper
  • zout
  • enkel takjes verse peterselie

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een grote mengkom en maak wat los met een vork.
  • Doe peper, zout, Vadouvan kruiden, het ei erbij en kneed goed door elkaar.
  • Als het gehakt te nat is, doe er wat paneermeel bij en kneed nog eens goed door elkaar.
  • Draai balletjes van het gehakt.
  • Zet een grote pan op het vuur met een klontje boter en bak de balletjes bruin. Leg de gebakken balletjes op een bord.
  • Snij de ui in ringetjes en doe in de pan. Blus de pan met de whiskey en roer goed het aanbaksel los.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat wat inkoken op een laag vuur. Voeg dan de Luikse siroop toe. Roer goed tot de siroop gesmolten is.
  • Leg de gehaktballetjes in de saus en laat nog even meepruttelen. Werk af met verse gehakte peterselie