Ga terug

Fish and chips

Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 1 zak Doritoschips
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels bloem
  • 2 grote zoete aardappels
  • arachideolie
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Warm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in dikke frieten. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Doe er enkele druppels arachideolie over en meng eens goed door elkaar.
  • Neem een bakplaat met bakpapier en leg de frieten erop. Zet in de over voor ongeveer 20 minuten.
  • Snij de kabeljauwfilet in lange repen. Kruid met peper en zout.
  • Maal de Doritoschips fijn met een keukenrobot of mixer. Doe in een kommetje. Neem nog een kommetje en doe daarin de bloem en in een ander kommetje doe je de 2 eieren. Kluts deze laatste even los.
  • Doe een visreepje in de bloem, vervolgens in het geklutst ei en paneer deze dan in de gemalen Doritochips. Herhaal telkens opnieuw.
  • Leg de visreepjes op de bakplaat bij de frieten. Laat deze ongeveer 10 minuten bakken in de oven.
  • Serveer met een dipsausje zoals tartaar of wat ik gebruik heb: Sauce Blanche van Brussels Ketjep.

Notities

Ik heb Doritochips Nacho cheese gebruikt maar je kan het met iedere soort, behalve de natuur. Smaakt niet door.